Utmärkelserna för 2023 delades ut 3 december.
Vilka vinnarna är kan ni läsa här:
Årets Butik 2023
Årets Smakställe 2023
Årets Serviceföretag 2023

Årets Butik, Årets Smakställe, Årets Serviceföretag
- och finalisterna 2023 är ...

Det är särskilt roligt att presentera årets finalister då de tillsammans speglar handelsplats Trelleborgs gedigna utbud och Citysamverkans bredd som samverkansorganisation.

I kategorin Årets Butik ser vi 30-åriga Rozzie – den omtyckta klädbutiken i city för män, Rumeriet på Hedvägen som är tillbaka i toppen efter att butiken fick utmärkelsen 2018 och unga Tidlösa Rum i Beddingestrand.

Bakom finalisterna i kategorin Årets Smakställe finner vi tre uppskattade matprofiler; Hos Andrej som är finalist för tredje gången (Andrzej Krygly), Lenzi Pure Food på Slättarps Gård (Lenzi Fahrmer) och Victoriasalongen by Brorsson (Jimmy Brorsson).

I kategorin Årets Serviceföretag är två av finalisterna relativt nyetablerade företag, Care in – medicinsk fotvård och From Nose to Tail. Tredje finalisten, Wangeskog Hyrcenter, är ett rikstäckande företag som har funnits i Trelleborg sedan 2021.

Totalt fick vi in 3 713 godkända röster. Nu tar en jury över arbetet med att granska finalisterna och därefter poängsätta dem utifrån gällande kriterier*.
Finalisterna samlas på Rådhustorget under skyltsöndagen den 3 december. Då avslöjas vilka som tilldelas de attraktiva utmärkelserna.

Stort tack för era röster! Ni som har röstat på de slutgiltiga vinnarna har möjligheten att få Citykort laddade med 1 000 kronor.

Finalister Årets Butik med topp tio (i bokstavsordning)
Rozzie
Rumeriet
Tidlösa Rum

Annies Home
Colorama Trelleborg
Krydderiet KummIn
Maglarpsgården
Puls
Signum
Treasure Hunters

Finalister Årets Smakställe med topp tio (i bokstavsordning)
Hos Andrej
Lenzi Pure Food, Slättarps Gård
Victoriasalongen by Brorsson

Hönsinge Hantwerksbryggeri
Moi Sushi
Pinchos
Restaurang Smygehus
Siluett
Steffens Bistro
Systrar & Bönor

Finalister Årets Serviceföretag med topp tio (i bokstavsordning)
Care in – medicinsk fotvård
From Nose to Tail
Wangeskog Hyrcenter

Art & Crafts
Dannegården hotell och konferens
Nilssons Bilvård
HållbarHäst
Hårstudion
Trelleborgs Hudläkargrupp
Ztyle

*Kriterierna
Årets Butik och Årets Serviceföretag
Utmärkelserna delas ut en gång om året till medlemmar i Trelleborg Citysamverkan som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visar (i prioordning) lokalt engagemang, god tillgänglighet, hög servicegrad och vänligt bemötande. Fyra viktiga faktorer som gör handelsplats Trelleborg mer attraktiv att besöka och verka i.

Årets Smakställe
Utmärkelsen delas ut en gång om året till medlemmar i Trelleborg Citysamverkan som på ett särskilt förtjänstfullt sätt bjuder på uppskattade smakupplevelser samt visar (i prioordning) lokalt engagemang, god tillgänglighet, hög servicegrad och vänligt bemötande. Fem viktiga faktorer som gör handelsplats Trelleborg mer attraktiv att besöka och verka i.