Palm och plakett till Trelleborgsloppet

I maj fick IFK Trelleborg friidrott/Trelleborgsloppet årets palmutmärkelse av Citysamverkan och Trelleborgs kommun. Då träffades vi för att avslöja nyheten och lämna över ett diplom - i väntan på plaketten och placering vid en av de stora palmerna längs Strandgatan.

Fredagen 3 september möttes ordförande Mats Sjölin och parkingenjör Sofie Åkesson för val av palm och plakettöverlämning. Annika Eriksdotter, Kultur- och fritidsförvaltningen, och cityledare Lotta Wahlqvist deltog också i den enkla men mycket trevliga ceremonin.

Motiveringen lyder "Denna palm är tillägnad IFK TRELLEBORG FRIIDROTT i anslutning till Palmsläppet 2021. För TRELLEBORGSLOPPET som sedan 1980 lockar motionärer, atleter och publik från när och fjärran. I dag är arrangemanget en självklarhet när det en gång om året fyller stadens gator, torg och Stadspark med genuin löparglädje."

Bakgrund

  • Under Palmsläppet den 18 maj 2019 delades fem palmutmärkelser ut för första gången.
  • En palmutmärkelse är en av stadens palmer som tillägnas en person eller en verksamhet/organisation/stiftelse som sätter eller har satt Trelleborg på kartan samt förknippas med palm på något vis.
  • Under Palmsläppet överlämnas en graverad skylt som senare placeras vid en av de större palmerna, i samarbete med enhet park.
  • Det är Trelleborg Citysamverkan och Trelleborgs Kommun som tar fram och delar ut utmärkelsen.

Inlägg och bilder från i våras, se
https://www.facebook.com/918845711593081/posts/2348498321961139/

Tillhörande bilder är fria att använda. Foto: Lotta Wahlqvist