Vision Stortorget
Projekt för unga lockar med tävling

Om du hade fått bestämma, hur skulle Stortorget och Stadsparken se ut då? Hur tänker du kring ”gröna rum” i staden där torg och park flätas samman?

Frågorna ställs till skolungdomar 13-20 år, och de som undrar är Citysamverkan, Söderslättsgymnasiet, föreningen Sköna Trelleborg och Trygga Trelleborg.
- Vi vill fortsätta att utveckla Stortorget och Stadsparken genom att ta vara på ungas kreativitet med tumregeln 3-30-300* för grönare och mer hållbara städer som ledmotiv, berättar Anette Wennström Nilsson, Sköna Trelleborg.

Genom skolan ges eleverna möjligheten att skissa, göra prototyper eller beskriva med text hur de och kompisarna vill ha det och behöver för att trivas som ung i Trelleborg centrum.  
- Upplägget går hand i hand med kommunens vision och tre inriktningsmål: Tryggt och säkert samhälle, Barn och ungas uppväxtvillkor och utvecklingsmöjligheter och attraktivt näringsliv, säger cityledare Lotta Wahlqvist, Citysamverkan.

Dessutom kopplas projektet samman med kommunens arbete med barnkonventionen, bland annat ung medborgardialog, hållbarhetsarbetet och Agenda 2030.
- Det stärker också samverkan mellan skolan och näringslivet, föreningar och omgivande samhällsaktörer, säger Maria Glawe, Söderslättsgymnasiet.
- Och så förenar det demokrati- och värdegrundsuppdraget med kunskapsuppdraget i en undervisning som genomsyras av ett lärande för hållbar utveckling.

Under veckan 07 delas informationen om tävlingen ut till skolorna.
- Skaparna av de fem bidrag som juryn utser som de mest intressanta vinner Citykort laddade med 1 000 kronor, säger Lotta Wahlqvist som nu ser fram emot många spännande idéer.

Tillvägagångssätt
1) Alla elever 13-20 år kan lämna in bidrag via denna länk: TÄVLING (klicka).
2) En jury väljer ut de sex bästa bidragen. I juryn ingår gymnasieelever, representanter från Trelleborgs kommuns stadsmiljöavdelning och säkerhetsenhet samt Alsingevallen som representerar näringslivet.
3) Inlämning senast 30 april.
4) De sex bidragen blir utomhusutställning efter 9 juni.

De vann: Klicka HÄR.
Vill du veta mer om 3-30-300? Klicka HÄR.

För frågor eller inlämning av prototyper: Kontakta cityledare Lotta Wahlqvist, 0763-184765, info@trelleborgcity.se

Välkommen att tävla. Du kan lyssna på instruktionerna här. Lycka till!