Årets Smakställe 2018:
Systrar & Bönor

Stort grattis till Anna Ramsby och Systrar & Bönor, som under skyltsöndagen korades till Årets Smakställe Trelleborg 2018.

Det var första gången som Årets Smakställe utsågs och de kandidater som kunde nomineras i oktober är medlemmar i Trelleborg Citysamverkan.

Efter nomineringsperioden framkom att Krydderiet KummIn och Systrar & Bönor hade fått flest nomineringar. På tredje plats kom Stulna Bestick. Åtta av totalt 16 kandidater nominerades.

Utifrån nomineringsresultatet kunde trelleborgarna rösta på de två finalisterna via Facebooks omröstningsverktyg (på vår sida Trelleborg City Citysamverkan) och talong i Trelleborgs Allehanda. Omröstningen avslutades den 31 oktober.

För att få ett balanserat slutresultat, har den oberoende juryn haft en viktig roll. Detta genom att besöka finalisterna anonymt och därefter betygsätta efter nedanstående kriterier.
* Smakupplevelse
* Lokalt engagemang
* Utbud
* Service
* Tillgänglighet

I juryn ingick: Trelleborgs egen matprofil och dessertmästare Jimmy Brorsson samt Lars Nyström, August Nyström och Eva Malmquist från August No Stress Surf Café, som under året har utsetts till Årets Café i Malmö av Malmö Citysamverkan samt till Årets Glädjespridare av Malmö Stad och Mikosällskapet.