Fest när Palmsläppet inviger sommaren

När vi firar att stadens palmer har släppts ut från sina växthus - då invigs också sommaren. För, den är alltid först i Trelleborg! Denna gång lördagen den 25 maj.


HASSE ANDERSSON
Vi gör det tillsammans med Trelleborgs kommun i samverkan med Visit Trelleborg och Mitt [i] City, och välkomnar till kostnadsfri familjeunderhållning i Stadsparken med bland andra Hasse Andersson, Malte Knapp, Kuststadens marschorkester och Linda Lundquist.


FOODTRUCKS
Vi fyller gångarna i Stadsparken med foodtrucks och korvgrillning (ej kostnadsfritt). En presentation av de tolv som medverkar kommer senare.


MALTE KNAPP
Spektakulära cirkuskonster i absolut världsklass utlovas. Läs mer här: www.malteknapp.com


JUBILEUM
I år är det 40 år sedan som de första palmerna placerades ut i kommunen, något som Trelleborgs kommun och föreningen Gamla Trelleborg kommer att uppmärksamma.


BLÅSMUSIKENS DAG
Givetvis firar vi även Blåsmusikens Dag. Kuststadens marschorkester (Söderslätts Musikkår och Trelleborgs Musikkår) och kulturskolans Trelleblåsarna spelar under Palmsläppets första timme.


ÅSA BILL OCH TRELLEBORGSGLAS
Finns på plats och pratar Trelleborgsglas i allmänhet och tittar på era i synnerhet. Det blir också en guidad avslutningsvisning på Trelleborgs museum innan alla 1 000 glas skapade av Trelleborgs glasbruk packas ner. Mer om utställningen: https://www.facebook.com/share/v/7yifCTik8xDUEF2u/


DESSUTOM - MISSA INTE ...
... DET STORA MORGONDOPPET
08.00 På morgonen börjar vårt välkomnande av sommaren med ett invigningsdopp på Dalabadet. De 20 första som hoppar i plurret får varsitt Citykort laddat med 150 kronor.


... RE:STORE LOPPIS - BAKLUCKELOPPIS
09.00-13.00 På Söderslättsgymnasiets parkering, läs mer här: https://www.facebook.com/share/MHHspb3DYyG386PB/ eller på vår hemsida, KLICKA HÄR.


TIDERNA I STADSPARKEN
(Observera att detta är cirkatider)
11.00 Invigning av sommaren med bandklippning

11.00 Matvagnarna och korvgrillningen öppnar

11.00-12.00 Kuststadens marschorkester anländer och äntrar scenen

12.00-13.00 Malte Knapp roar små som stora

12.00-13.00 Vill du veta om du har glas från Trelleborgs glasbruk? Ta med och låt Åsa Bill göra en bedömning

13.00-14.00 Hasse Andersson

14.00-16.00 Linda Lundqvist

15.00 Visning, Trelleborgs glasbruk på Trelleborgs museum med Åsa Bill

16.00-17.00 Ljudtekniker Alexander bjuder på musik fram till matvagnarna stänger

Varmt välkomna!