I måndags överlämnade Janet Andriadidis, Onsdagsgänget, och cityledare Lotta Wahlqvist den numera 150 meter långa TFF-supporterhalsduk som trelleborgare och besökare har stickat på sedan våren 2018.

För att belysa arbetet mot våld i nära relationer skänkte TFF i sin tur supporterhalsduken till Trelleborgs Museum, som ansvarar för den aktuella utställningen #Stickaktivism. Sedan 20 februari hänger en del av en sex kilometer lång halsduk från Spanien på Valengallerian.

Planen är att knyta samman TFF:s bidrag och den spanska halsduken. Men, först är den en installation mellan träden i Stadsparken.
- Trelleborgs Museum och ABF Sydvästra Skåne är enormt glada över all support och samarbeten som växt fram i samband med det här projeketet. Förutom att vi fick hänga upp en stor del av halsduken på Valengallerian känns det väldigt fint att också få den här stöttningen från Citysamverkan och TFF. Genom detta kan vi nå så många fler – och tillsammans är vi starkare, säger bildpedagog Debora Svensson, Trelleborgs Museum.

Allt arbete mot våld i nära relationer är angeläget att stödja, konstaterar Hans Torsmar, administrativ chef, TFF:
- Vårt nätverk TFF – En Kraft i Samhället samarbetar med Kvinnojouren Söderslätt sedan i fjol. Att ge supporterhalsduken till #Stickaktivism och bli en del av utställningen klargör ytterligare föreningens engagemang. Varje maska är därmed en tydlig protest från oss.

Citysamverkan etablerade stickhörnor på olika platser i city för tre år sedan. Samtidigt föddes idén att det som stickades skulle sys ihop och bli Sveriges längsta supporterhalsduk.
- Onsdagsgänget, som före pandemin träffades varje onsdag på Vattentornet Café & Bistro, med Janet Andriadidis i spetsen tog tidigt stort ansvar för resultatet. Därför var det en självklarhet att det var just hon som överlämnade vårt stora nystan till TFF, säger cityledare Lotta Wahlqvist.

För fler bilder och filmer från överlämningen och skapande av installation: https://www.instagram.com/trelleborgcity/

I Trelleborgs Allehanda: https://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/traden-far-varmande-halsduk-2d8c10da/?fbclid=IwAR1MIdWNNRL7pLF0_3Ry5zJNRRPhhn25OC7j7YfxEaw65db68rJW_T9otK0

Mer information om utställningen och projektet: https://www.trelleborg.se/uppleva-gora/kultur/trelleborgs-museum/utstallningar-och-evenemang/stickaktivism-sticka-mot-vald-i-nara-relationer/.