Omröstningen igång
- fler än någonsin

Just nu deltar cirka 200 företag i omröstningen av Årets Butik, Årets Smakställe och Årets Serviceföretag Trelleborg 2022.
Övervägande är medlemmar i Citysamverkan då de nominerats automatiskt. Men även icke medlemmar har haft möjligheten att hamna på årets nomineringslistor, vilket är en nyhet.


- I september kunde medborgarna och näringslivet lämna förslag till mig. Denna gång fick jag in två, nästa år blir det fler. Det tar sin tid att uppmärksamma förändringar, säger cityledare Lotta Wahlqvist.

South Beach Festival-anordnare
På omröstningslistorna, som presenterades 1 oktober då omröstningen startade, finns de båda med – en butik och ett serviceföretag.
- Jennie Györffys Lilla Osteriet samt Fredrik Nisulas SLS Group som står bakom många event utan att synas särskilt mycket. Exempelvis ingår han i duon som anordnade sommarens South Beach Festival.

Öppet för alla
Under 2021 och 2022 har medlemskapet i Citysamverkan varit kostnadsfritt i och med kommunstyrelsens arbetsutskotts, KSAU:s, beslut att efterskänka medlems- och serviceavgiften som en pandemiåtgärd.
- Det har inneburit många nya medlemmar, i fjol 36 och hittills i år 26. Jag är så tacksam för att politiken och kommunledningen tror på Citysamverkan och ger oss detta förtroende, säger Lotta Wahlqvist.

Enligt henne är det fortfarande många som inte är medlemmar.
- Att möta och välkomna fler näringsidkare och företag är ett ständigt pågående arbete.

Fakta

  • Kriterierna för Årets kandidater + tidigare vinnare: www.trelleborgcity.se
  • De tre företag som får flest röster i varje kategori utses till finalister. Därefter kommer en jury att granska finalisterna.·      
  • Omröstningen pågår till och med 14 oktober. Årets vinnare avslöjas på skyltsöndagen på Rådhustorget 27 november.·      
  • Årets Butik och Årets Smakställe har arrangerats sedan 2018. Året därefter tillkom Årets Serviceföretag.
  • 2017 hade Citysamverkans medlemmar 89 medlemmar, i skrivande stund är antalet 200. Citykortet är en av många tjänster som ingår i Citysamverkans serviceavgift.